Bel ons

Opleiding Autospuiter

Opleiding autospuiter / opleiding carrosserie spuiter

Zoek jij een opleiding autospuiter of opleiding carrosserie spuiter? Sta jij te springen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan? Dan ben jij bij Flexvak Automotive op het juiste adres! Precies wat je nodigt hebt, met of zonder ervaring al aan de slag als autospuiter.

Wij zoeken een perfectionist, die affiniteit heeft met de autobranche en toe is aan een functie met ruime doorgroeimogelijkheden. Als jij die persoon bent dan hebben wij wellicht de ideale functie voor jou. Met de opleiding autospuiter via Flexvak Automotive ben je inzetbaar bij diverse autobedrijven in de carrosseriebranche.

Wat doet een autospuiter?

Wat doet een autospuiter nou precies? Zoals de functienaam eigenlijk al verraad ben je voornamelijk bezig met het spuiten van auto’s. Als autospuiter doe je er alles aan om te zorgen dat de beschadigde auto weer mooi wordt opgeknapt. Je zorgt ervoor dat de auto de juiste kleur krijgt en vooraf bereid je dit proces voor.

Bij het spuiten van een auto komt veel kijken. Daarom leer je tijdens de opleiding autospuiter alles over het (de)monteren van auto-onderdelen, voorbewerken van ondergronden en het spuiten van lakken. Je leert het vak en brengt het direct in praktijk.

De daadwerkelijke taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld; het schuren, vetvrij maken, aanbrengen van grondverf en natuurlijk het aanbrengen nieuwe laklagen van de gewenste kleur. Hierna lever je de auto af zonder dat de klant te lang op zijn of haar auto heeft moeten wachten.

Waar kan ik werken na de opleiding autospuiter?

Autospuiters zijn na hun opleiding autospuiter of opleiding carrosserie spuiter werkzaam bij bedrijven in de carrosserie- of de autobranche, bijvoorbeeld bij schadeherstelbedrijven, autospuiterijen, autofabrieken, dealer bedrijven en garages. Na deze autospuiter opleiding kun je een diploma ontvangen waar je mee aan de slag kan bij een van onze opdrachtgevers.

Aangezien wij een erkend leerbedrijf zijn en beschikken over een breed netwerk van high level garages vinden we altijd wel een plekje bij jou in de buurt!

Hoe wordt ik autospuiter?

Flexvak Automotive biedt jou de mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen dit vakgebied, ook als je nog geen diploma of ervaring hebt. Via Flexvak Academy volg jij de opleiding autospuiter. Tijdens deze opleiding leer jij alles over de verschillende aspecten die bij je toekomstige beroep horen, je leert over hoe het desbetreffende materiaal en gereedschap gebruikt moeten worden.

Ook leer je hoe voertuigen voorbereid moeten worden en hoe onderdelen beschermd moeten worden. Het leren monteren en demonteren is ook een belangrijk onderdeel van de autospuiter opleiding net als interne en externe voorbewerking. Bij Flexvak Automotive leiden wij jou op tot een echte expert.

Doorgroeimogelijkheden na de autospuiter opleiding

Hoe meer ervaring je opbouwt als autospuiter, hoe belangrijker jij als persoon wordt voor een bedrijf. Dit maakt het voor een autospuiter mogelijk om door te groeien naar de functie van eerste autospuiter of vergelijkbare functies. Wij zorgen hierbij voor de begeleiding die je hierbij nodig hebt.

De verantwoordelijkheid die je krijgt bij het bekleden van deze functie is dat jij het aanspreekpunt bent voor de auto’s die gespoten moeten worden. Jij moet zorgen voor een goed verloop van zaken op de werkplaats. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien als autospuiter!

Wat verdien je als autospuiter?

Het startsalaris van een autospuiter of carrosserie spuiter ligt tussen de € 1.900,- en € 2.500,- euro bruto per maand op basis van 40 uur per week (dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring).

Bovengenoemd salaris is een startsalaris. In zowel functie als ervaring zitten veel groeimogelijkheden. Met een aantal jaar ervaring als autospuiter kan je een salaris tussen de €2.500,- en €3.200,- bruto verdienen per maand.

Aanmelden voor de opleiding autospuiter

Dit is jouw kans om aan de slag te gaan binnen dit vakgebied, ook als je nog geen diploma of ervaring hebt.

Wil jij je graag aanmelden voor de opleiding autospuiter? Vul dan het 'Direct aanmelden' formulier in die je kan vinden op deze pagina! Na je aanmelding nodigen wij je uit voor intakegesprek. Tijdens dit gesprek willen willen we je graag beter leren kennen.

Naast de opleiding leerling autoschadehersteller, opleiding diagnose en schadespecialist, leerling automonteur, opleiding bandenmonteur en cursus bandenmonteur bieden wij ook de opleiding autospuiter aan.

Mocht je nou nog vragen hebben of meer informatie over deze opleiding willen ontvangen, dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

 


Direct aanmelden

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 16 MB.
  Uitzendbureau Flexvak
  Wij zijn op zoek naar jou
  Al jaren ervaring
  Persoonlijke benadering
  Salaris volgens CAO
  Goed opgeleid personeel
  Flexibele vakmensen
  Begeleiding vanuit Flexvak Automotive
  magnifiercrossmenuchevron-down