Bel ons
Vanaf: MBO niveau 2 en HBO

De snelweg naar succes als automonteur in de automotive

Sta jij te springen om aan de slag te gaan in de autobranche? Of heb jij altijd al automonteur willen worden en weet je niet waar je moet beginnen? Flexvak automotive is de place to be voor iedereen die een carrièreswitch/ introductie wil maken als automonteur!

Wat bieden wij

Met of zonder ervaring kan jij direct aan de slag als automonteur in de automotive branche! Via ons op maat gemaakt traject kan jij aan de slag als 1e of 2e automonteur van de toekomst.

Het beste alternatief voor een standaard opleiding

Met of zonder ervaring aan de slag als automonteur met uitzicht op vast dienstverband
Een passende functie als 1e of 2e automonteur met doorgroeimogelijkheden
Verder groeien in de automotive
Je gaat met premium automerken aan de slag
Twijfel je?

Aan de slag als 2e Automonteur

Heb jij al enige ervaring in de automotive en ben je klaar voor de volgende stap in je automotive-carrière? Dan is de functie als tweede automonteur de meest logische stap die er gemaakt kan worden.

Wat doet een tweede monteur?
Als tweede monteur speel je een essentiële rol in het onderhouden en repareren van personen- en bestelwagens. Je taken omvatten onder andere het monteren van vervangingsonderdelen zoals lucht-, interieur-, en oliefilters, bougies, en het verversen van olie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opsporen van gebreken en defecten, en het oplossen van 'eenvoudige' technische problemen. Ook het wisselen van banden van winter naar zomer (en omgekeerd) behoort tot je takenpakket.

Maar dat is nog niet alles. De rol van tweede automonteur is niet alleen een startpunt, maar ook een opstapje naar grotere verantwoordelijkheden. Met toewijding en ervaring kun je doorgroeien naar de positie van eerste automonteur, waar je een nog grotere impact kunt hebben op het onderhoud en de reparaties van voertuigen.

Klaar om je automotive-carrière naar een hoger niveau te tillen? Meld je dan vandaag nog aan als tweede automonteur en zet de eerste stap richting een succesvolle toekomst in de autowereld.

Zit je nog met vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen

Meld je aan als 2e Automonteur

Jij ervaart de automotive branche van dichtbij
Je ontdekt of dit wat voor je is
Aan de slag als 2e automonteur met uitzicht op vast dienstverband
Je krijgt een baan bij jou in de buurt

Meld je aan als 2e Automonteur

Aan de slag als 1e Automonteur

Vanuit de functie 2e automonteur kan je doorgroeien naar eerste monteur. Als eerste monteur krijg je nieuwe taken en verantwoordelijkheden erbij ten opzichte van tweede monteur. Je bent namelijk dan een ‘allround’ automonteur die de moeilijkere taken op zich neemt en diagnoses kan stellen.

Wat doet een eerste monteur?
Als eerste monteur krijg je vaak de verantwoordelijkheid over stagiairs, leerling monteurs en tweede monteurs. Je zult deze teamleden begeleiden en controleren bij hun werkzaamheden, en hen helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden.

Als eerste automonteur openen zich nieuwe mogelijkheden voor specialisatie gebieden, zoals high-voltage, APK en pechhulp. Ook ligt er de mogelijkheid voor merkgebonden trainingen vanuit het bedrijf zelf, waardoor je je expertise verder kunt ontwikkelen en je carrière naar nieuwe hoogten kunt stuwen.

Ben je klaar voor deze volgende stap in je automotive-carrière? Meld je dan aan als eerste automonteur en ontdek de opwindende mogelijkheden die voor je liggen.

Zit je nog met vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen

Meld je aan als 1e Automonteur

De perfecte vervolgstap in de automotive
Je gaat bij premium automerken aan de slag met uitzicht op vast dienstverband
Er zijn nog veel doorgroeimogelijkheden
Je krijgt een baan bij jou in de buurt

Meld je aan als 1e Automonteur

Proef de sfeer bij Flexvak

Veelgestelde vragen

We snappen dat je nu misschien nog met wat vragen zit. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen door andere toekomstige leerlingen.

Opbouw traject

Dat is verschillend per vacature. Wat wij wel belangrijk vinden is dat je de juiste werkhouding en affiniteit hebt met autotechniek.
Je start na een half jaar werken via ons met een passende opleiding.
Je kan tijdens je opleiding switchen, mits het wel een opleiding binnen de Automotive is.
Aangezien wij landelijk werven zul je bij een bedrijf bij jou in de buurt gaan werken. Hiervoor houden wij altijd rekening met jouw wensen.

Na de studie

Na het behalen van de studie word je overgenomen door de opdrachtgever. Dit betekent dat je daar onder contract komt.
Na het behalen van je studie ontvang jij een officieel certificaat/ diploma (afhankelijk van de studie).
Na de studie ga je in dienst bij de opdrachtgever. Waarbij het altijd mogelijk is om door te groeien met 'extra' opleidingen/studies om je verder te specialiseren in jouw vakgebied.
Na het behalen van jouw studie is er een evaluatiegesprek om onder andere jouw salaris te bespreken.

Waarom kiezen voor Flexvak?

Bij Flexvak zorgen wij altijd dat onze mensen op de eerste werkdag van de maand zijn/haar salaris ontvangt (tenzij de eerste in het weekend valt dan zal het de maandag erop gebeuren).

Als wij afspraken maken met jou dan zorgen wij ook dat wij deze afspraken nakomen. Wij willen namelijk ervoor zorgen dat jij tevreden bent met ons als werkgever.
Als je komt te werken via Flexvak Automotive dan is het meer dan alleen werken. Het is namelijk mogelijk dat wij je meenemen naar het circuit van Zandvoort, driften in Weeze, karten op een buiten kartbaan of zelfs mee in de pitbox bij een echte autorace.
Naast onze openingstijden van 09:00 - 17:30 is jouw contactpersoon zo goed mogelijk bereikbaar in de avonden en weekenden om urgente problemen/vragen op te lossen.
magnifiercrossmenuchevron-down