Bel ons

Sfeerverslag driften in Weeze

Sfeerverslag driften in Weeze

Afgelopen vrijdag (21 mei 2021) is een deel van het team van Flexvak naar het circuit in Weeze geweest. Waar de beginners zijn begonnen met een cursus driften zijn de gevorderden, onder leiding van Niels Langeveld, direct het circuit opgegaan.

De dag

Vrijdagochtend is iedereen naar de afgesproken locatie gekomen om zichzelf te laten testen op corona middels een zelftest. Iedereen heeft deze test zelfstandig in zijn/haar auto afgenomen en kwam, gelukkig, met een negatieve test naar buiten. Doordat iedereen negatief getest was konden we de grens over naar de driftlocatie in Weeze.

Toen we eenmaal aangekomen waren in Weeze, parkeerde wij de auto bij de hangar waar onze driftauto’s al klaar stonden voor gebruik. De beginners werden met deze driftauto’s naar het oefenterrein gebracht waar veel geoefend moest worden. Nadat de instructeur het een keer voor had gedaan mochten wij het om de beurt ook proberen. In het begin is het natuurlijk heel onnatuurlijk om te blijven sturen en gas te geven, want normaal gesproken zal je op de rem gaan. Hierdoor was het dus even aftasten, maar ging het uiteindelijk goed.

Rond 12uur was het dan zover, na het vele oefenen was het tijd om te gaan lunchen. Toen we vanaf het oefenterrein richting de hangar reden lagen de verse broodjes al op ons te wachten. In de hangar en het terrein voor de hangar is er gezellig, op 1.5 meter, geluncht. Zodra iedereen weer bijgetankt was, was het tijd voor ronde 2.

Degene die al meer ervaring hadden opgebouwd gingen weer richting het ‘echte’ circuit, waarbij de beginners zich weer verplaatsten naar het oefenterrein. Tijdens het oefenen bleken er een aantal ‘snelle leerlingen’ bij te zitten die ook zelf op het echte circuit mochten gaan rijden. Maar ook voor de ‘minder snelle leerlingen’ was er de mogelijkheid om het echte circuit op te gaan, echter dan wel als bijrijder. Dit was uiteraard een super ervaring om te zien en voelen hoe een ervaren bestuurder dit deed. Toen het grootste gedeelte van de mensen op het ‘echte’ circuit aan het driften was besloot de instructeur een ‘mini-circuit’ uit te zetten voor de beginners op het oefenterrein. Dit was een erg leuke beleving waardoor we nog beter leerden driften.

Al met al was het een super leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Related posts

magnifiercrossmenuchevron-down