Bandenmonteur vacature


Nederland

Bandenmonteur vacature

Op zoek naar een bandenmonteur vacature en weet je niet waar je moet beginnen? Wil jij graag aan de slag in de autobranche maar heb je geen ervaring of de juiste papieren?

Dan is bandenmonteur vacature bij Flexvak Automotive echt iets voor jou! Hieronder zullen wij je kort toelichten hoe je bandenmonteur kan worden via Flexvak Automotive.


Wat doet een bandenmonteur?

Allereerst een korte toelichting op wat een bandenmonteur nu precies doet. Als bandenmonteur ben jij verantwoordelijk voor het verwisselen van de banden van een personenauto of truck. Dit houdt in dat je als eerste de banden van de auto afhaalt. Vervolgens heb je de zomer- of winterbanden uit het magazijn gehaald om deze erop te kunnen zetten.

Met behulp van een bandenlichter haal jij de te vervangen banden van de velgen af en zet je de nieuwe banden erop. Nadat de nieuwe band op de velg ligt ga je het wiel balanceren met een balanceer apparaat.

Als dit allemaal goed verlopen is worden de banden weer op de auto gezet en is die weer klaar om veilig de weg op te gaan. Naast de werkzaamheden van het banden vervangen is het ook mogelijk dat je kleine reparaties aan de auto verricht zoals bijvoorbeeld remschijven of een oliefilter vervangen.


Bandenmonteur worden bij Flexvak Automotive academy

  Ben je op zoek naar een bandenmonteur vacature maar heb jij nog geen of weinig eerdere ervaring? Dat is bij ons geen probleem! Flexvak Automotive zorgt ervoor dat wanneer je weinig of geen ervaring hebt, je toch wordt opgeleid via onze academy.

  Flexvak Automotive heeft haar eigen opleidingscentrum waar jij opgeleid kan worden tot bandenmonteur. Dit gebeurt doormiddel van trainingsdagen. Op deze trainingsdagen leer jij het volgende:

 • Wielen demonteren en monteren op een auto;
 • Verschillende soorten banden (inches en hardheid van de band) van een wiel afhalen met een bandenlichter;
 • Wielen uitbalanceren met een balanceerapparaat;
 • Theorie over verschillende soorten banden en velgen;
 • Het vervangen van een ventiel.
 • Na deze trainingsdagen ontvang je een bandemonteur certificaat van Flexvak Automotive. Met dit certificaat kan je aan het werk bij een van onze opdrachtgevers bij jou in de regio.


Bandenmonteur vacature & doorgroeimogelijkheden

Als bandenmonteur werk je in een garage met automonteurs. De werkzaamheden van een bandenmonteur en automonteur lopen vaak over in elkaar. Dit komt doordat automonteurs ook wel eens een band vervangen en een bandenmonteur kan assisteren bij onderhoudswerkzaamheden.

Wij zien daarom ook vaak dat degenen die solliciteren als bandenmonteur uiteindelijk verder worden opgeleid of doorgroeien tot andere functies in de autobranche. Hieronder een aantal functies waarin jij als bandenmonteur kan doorgroeien:

 

 • Autospuiter;
 • Autoschadehersteller;
 • Truckbandenmonteur;
 • Uitlijnspecialist;
 • Automonteur;
 • APK-Keurmeester.

 


Salaris bandenmonteur

  Het startsalaris van een bandenmonteur ligt tussen de € 2.000,- en € 2.350,- euro bruto per maand op basis van 40 uur per week (dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring).

  Bovengenoemd salaris is een startsalaris. In zowel functie als ervaring zitten veel groeimogelijkheden. Met een aantal jaar ervaring kan je een salaris tussen de €2.500,- en €3.200,- verdienen per maand.


Meer informatie of direct solliciteren?

Spreekt deze functie je heel erg aan neem dan contact op met Roman. Je kan Roman bereiken via:

 • e-mail: automotive@flexvak.nl;
 • telefonisch: 033-2022288 of 0636060237;
 • of via het inschrijfformulier aan de rechterkant.

 

Bij Flexvak kan jij binnen de kortste periode beginnen met jouw functie als bandenmonteur. Het mooie van Flexvak is dat wij dankzij ons grote netwerk altijd wel een baan bij jou in de buurt kunnen vinden. Denk jij dat de bandenmonteur cursus niks voor jou is? Dan is het uiteraard ook mogelijk om verder te kijken tussen onze vacatures!

 

Flexvak Automotive
Wij zijn op zoek naar jou

Al jaren ervaring Persoonlijke benadering Salaris volgens CAO
Goed opgeleid personeel Flexibele vakmensen Begeleiding vanuit Flexvak Automotive