Bandenmonteur Noord-Brabant


Noord-Brabant


Bandenmonteur Noord-Brabant Vacature

Aan de slag als bandenmonteur in Noord-Brabant en eventueel doorgroeien in de autobranche? Dit is jouw kans!

Bij Flexvak Automotive kun jij binnen korte periode opgeleid worden als bandenmonteur en aan de slag voor onze high level garages in Noord-Brabant. Klinkt dat goed? Dan is deze kans echt iets voor jou, lees snel verder.

(Nog) geen ervaring als bandenmonteur? Dat is bij ons geen probleem!

Onze banden-professionals leiden jou kosteloos op in ons opleidingscentrum en helpen jou binnen 2 dagen met het behalen van een erkend certificaat. Daarna kan je direct aan de slag als junior bandenmonteur bij high level garages bij jouw in de buurt in Noord-Brabant!

Velen anderen zijn je voorgegaan. Hieronder zullen wij je kort toelichten hoe ook jij bandenmonteur in Noord-Brabant kan worden via Flexvak Automotive.


Wat doet een bandenmonteur?

Allereerst even goed om kort toe te lichten wat een bandenmonteur nu precies doet. Als bandenmonteur ben jij verantwoordelijk voor het verwisselen van de banden van een personenauto of truck.

Als eerste haal je de banden van de auto af en heb je de zomer- of winterbanden uit het magazijn gehaald om deze erop te kunnen zetten. Met behulp van een bandenlichter haal jij de te vervangen banden van de velgen af en zet je de nieuwe banden erop.

Nadat de nieuwe band op de velg ligt ga je het wiel balanceren met een balanceer apparaat. Als dit allemaal goed verlopen is worden de banden weer op de auto gezet en is die weer klaar om veilig de weg op te gaan.

Naast de werkzaamheden van het banden vervangen is het ook mogelijk dat je kleine reparaties aan de auto verricht zoals bijvoorbeeld remschijven of een oliefilter vervangen.


Bandenmonteur in Noord Brabant worden via de Flexvak Academy

Wij zorgen ervoor dat, wanneer je weinig of geen ervaring hebt, je toch wordt opgeleid via onze academy. Flexvak Automotive heeft haar eigen opleidingscentrum waar jij opgeleid kan worden tot bandenmonteur.

Dit gebeurt door middel van trainingsdagen. Op deze trainingsdagen leer jij het volgende:

 

 • Wielen demonteren en monteren op een auto;
 • Verschillende soorten banden (inches en hardheid van de band) van een wiel afhalen met een bandenlichter;
 • Wielen uitbalanceren met een balanceerapparaat;
 • Theorie over verschillende soorten banden en velgen;
 • Het vervangen van een ventiel.

 

Na deze trainingsdagen ontvang je een bandenmonteur certificaat van Flexvak Automotive.

Met dit certificaat kan je direct aan het werk bij een van onze opdrachtgevers bij jou in de buurt in de regio Noord-Brabant. Op onze website kun je meer informatie over de bandenmonteur cursus vinden.


Doorgroeimogelijkheden als bandenmonteur

Als bandenmonteur aan de slag gaan in high level garages in Noord-Brabant is niet het enige wat wij jou aanbieden.

Als je begint met werken als bandenmonteur werk je in een garage vaak samen met automonteurs. De werkzaamheden van een bandenmonteur en automonteur lopen vaak over in elkaar. Dit komt doordat automonteurs ook wel eens een band vervangen en een bandenmonteur kan assisteren bij onderhoudswerkzaamheden.

Wij zien jou graag doorgroeien als bandenmonteur. Je wordt dan verder opgeleid waardoor je kan doorgroeien tot andere functies in de autobranche. Hieronder een aantal functies waarin jij kan doorgroeien:

 

 • truck bandenmonteur;
 • uitlijnspecialist;
 • automonteur;
 • APK-Keurmeester.

Salaris bandenmonteur Noord-Brabant

Het startsalaris van een bandenmonteur in Noord-Brabant ligt tussen de € 2.000,- en € 2.350,- euro bruto per maand op basis van 40 uur per week (dit is afhankelijk van leeftijd en ervaring).

Bovengenoemd salaris is een startsalaris. In zowel functie als ervaring zitten veel groeimogelijkheden. Met een aantal jaar ervaring kan je een salaris tussen de €2.500,- en €3.200,- verdienen per maand.


Meer informatie of direct solliciteren?

Spreekt de vacature bandenmonteur Noord-Brabant je heel erg aan neem dan contact op met Roman. Je kan Roman bereiken via:

 • e-mail: automotive@flexvak.nl;
 • telefonisch: 033-2022288 of 0636060237;
 • of via het inschrijfformulier aan de rechterkant.

 

Flexvak Automotive
Wij zijn op zoek naar jou

Al jaren ervaring Persoonlijke benadering Salaris volgens CAO
Goed opgeleid personeel Flexibele vakmensen Begeleiding vanuit Flexvak Automotive